15 november 2011

Pojklagets 2 förluster

Så, efter att ha sett Sveriges två senaste matcher kan man bara konstatera att laget inte räcker till mot hyfsat bra europeiskt motstånd.

Både Danmark och England hade både bättre teknik och fysik än Sverige. Vad det är som brister hos svenskarna är mest avsaknaden av ett mittfält av internationell klass. När Kim Källström är bäste svensk blir det inte bättre än så här. Jag gillar Kim, men hans bästa sida är inte tempostarka spelvändningar med finess. Kim är för mig en startspelare men borde vara ett komplement till tre spelare med fart, teknik och kreativitet.

Det svaga svenska mittfältet försvagar både anfalls- och försvarsspelet. Även om det bara till viss del är en lek med siffror har Sverige inte spelarna som kan spela med en man på topp. Det är väl helt OK att man vill spela så, men har man inte folket får man rätta sig efter det. A-landslaget är inte ett utbildningslandslag. Här gäller det att prestera!

Jag är också kluven till Erik Hamrén. När han uttalar sig i Aftonbladet

Tycker vi var värda ett oavgjort resultat.

tycker jag inte han har sett samma match som svenska folket! Liksom mot Danmark var det ett gäng pojkar mot ett lag bestående av män.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share