19 juni 2012

SOK är inte OK

SOK ska på något sätt företräda den svenska idrottens bästa. Under sin pågående konflikt med RF om vem som ska representera den idrotten i landet har enligt mitt sätt att se det SOK dragit ett löjes skimmer över uttagningsprocessen till sommarens OS i London.
När man nu nominerar den 38-årige Lars Frölander ligger min kritik inte att Frölander får åka utan på att SOK inte låter internationellt kvalificerade åka. Tennisspelare, bordtennisspelare, mountainbikeåkare m fl har klarat kval i form av tävlingar och/eller ranking men de får kalla handen av SOK.

Är det en punkt där RF och SOK är överens? RF har ju som mål att svensk idrott ska vara världens bästa (enl beslut på Riksidrottsmötet). SOK verkar ha tagit det ad notan. Är Du inte världsbäst spelar det inte hur många kval du klarat, Du får inte åka till OS!

Ovan nämnde Frölander kommer inte att vara i närheten av final i någon av de grenar han kommer att tävla i. Carolina Klüft ska dit och hoppa tre längdhopp. Hur seriösa framstår SOK i idrottskretsar? Fast Carolina kommer att generera TV-inslag och mediatäckning. Allt för den olympiska ekonomiska rörelsen. Förresten undrar jag om inte Susanna Kallur också blir uttagen!

Nä, slå samman RF och SOK och byt ut de styrande. Det måste finnas bättre företrädare för svensk idrott.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share