26 april 2010

Uppblåsta egon

Media och idrottsstjärnor är beroende av varandra. Vem vill inte läsa om stjärnor som lyckas eller misslyckas. Oavsett vilket ledare det till rubriker.

Som de flesta tycker jag det är lättare att stå ut med idrottare som levererar, presterar trots att man egentligen retar sig på dom på grund av deras attityd.

Men idrottare som inte lever upp till sin potential (inbillad eller verklig) har jag väldigt svårt för!
Nu är det AIK – överhypade svenska mästare i fotboll – som äntligen någon ifrågasätter. Att TV4 väljer att inte samarbeta med AIK är i sig kanske inte det bästa sättet att ta avstånd från en massa stockholmscentrerade egon, men ändå en markering som (i den bästa av världar) skulle kunna innebära en självrannsakan både från media men också från stjärnor och föreningar.

Media för att blåsa upp spelare typ Bojan Dordic till något som dom inte är och föreningar till att leva efter avtal och att hålla sina spelare i stramare tyglar. Att Patrik Ekwall inte gillar AIK-bojkotten är ju lätt att förstå. Han blir ju av med dels sina rubrikskapare, dels sina spegelbilder.

Nä, låt oss se andra lag i rutan än bottenlaget AIK. När de återfått harmonin i spelet och föreningen är det åter välkomna i min TV-ruta. Även om det är i TV4.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share