10 juni 2013

Moderaterna + Folkpartiet = sant

 

m o Fp

Efter dagens fullmäktigemöte är det bekräftat att Folkpartiet o Moderaterna i Staffanstorp har startat en gemensam valrörelse.

Det är intressant av några olika skäl.

För det första har (m) insett att de inte kan vara lika säkra på att uppnå samma valresultat som 2010. Resultatet av deras egen arrogans och belastningen med att ha Michael Sandin i båten börjar kännas av.

För det andra har den av Björn Magnusson ledda delen av Folkpartiet fått störst genomslag inom Fp. Björn Magnusson var uppe i talarstolen några gånger och försökte spela “ifrågasättande” i “ofarliga” frågor för att låtsas vara kritisk. Björn – det lyckades inte!

För det tredje visar sättet på hur Fp och M manövrerade för att slussa bort Socialdemokraternas budgetförslag från att ställas mot Moderaternas, att högern är beredda till vilka medel som helst för att klamra sig kvar vid makten.

För det fjärde visade också dagen “debatt” hur svaga Moderaterna är på nämndsnivå. Det är inte många av deras gruppledare som ledningen har förtroende för. Det märktes i det antal brandkårsutryckningar Christian Sonesson fick göra i budgetdebatten!

Det kommer att bli ett intressant år fram till valet!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Olle Möllers politiska spekulationer är mycket roande att läsa. Kanske är det så enkelt att det Folkpartistiska budgetförslaget upplevdes av majoriteten som så mycket bättre än S? Tanken har väl inte slagit dig?

Unknown sa...

Alltid trevligt att roa, det är ju en del av skrivandet!

Sen är det väl klart att moderaterna tycker Folkpartiets budgetförslag är bättre! Att få ett förslag på bordet samma dag som det ska behandlas som ingen förutom Fp (och m?) sett, tyder ju också på seriositet.

Och det var ju ur m:s och Fp:s synvinkel ett bra sätt att få bort fokus från Socialdemokraternas budget som ändå låg till grund för 90 % av diskussionstiden.

Att de borgerliga partierna spelar i samma lag ju naturligt, och detta ytterligare ett bevis på.

Och att delar av Folkpartiet i Staffanstorp står nära moderaternas ståndpunkter är väl OK. Det viktiga är bara att väljarna blir medvetna om detta.

Bookmark and Share