25 januari 2013

Eslövs trappa

Rom har Spanska trappan. Eslöv har Stenssons trappa, åtminstone ett tag till.

I en lokalt förankrad fråga accentueras något som "vanligt folk" har svårt att förstå - hur fungerar demokratin egentligen?

När beslutet ska fattas i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden om trappans rivning eller ej, bytts en ledamot ut för att säkerställa partiernas vilja, rivning. Den enskilde ledamotens röst är inte längre godtagbar och giltig.
Till saken hör att den utbytte ledamoten egentligen var för en rivning men ville bara veta vad som skulle komma efter trappan innan han röstade för rivningen.

Jag har naturligtvis respekt för att man ska vara lojal mot det parti som man representerar, men partipiskans kraft måste hanteras smartare är vad som verkar fallet här. Alla dom invånare som skrivit på listor mot rivningen har säkert fått ett minskat förtroende för hur politikerna sköter sina uppdrag. Alla andra undrar hur det egentligen går till i politiken.

I en tid där det redan är svårt att få folk att engagera sig politiskt är det oerhört viktigt att etablerade partier hanterar förtroendefrågorna på ett korrekt sätt. Annars öppnas dörrarna för enfrågepartier och ytterlighetsivrare som ingen vill ha att gör med.

Redan i årets föreställning av Eslövsrevyn fanns en scen som parodierade de styrande. De duktiga revymakarna har redan fått material till nästa års föreställning!

Skånska Dagbladet: http://bit.ly/Vxj9Xb

Inga kommentarer:

Bookmark and Share