26 april 2013

När klubbtillhörighet avgör


Dagens besked att Djurgårdssupportrar fått klubbens manager, Magnus Pehrson, och ordförande, Tommy Jacobsson, att avgå, visar hur den svenska regeringen fungerar.
Hel plötsligt vaknar den sovande statsministern upp och uttalar sig om hur förfärligt det är. Och visst är det förfärligt, helt idiotiskt. Men inte speciellt nytt!

Under en lång följd av år har spelare och ledare på elitnivå trakasserats. Även om Janne Josefssons program, Uppdrag Granskning, inte var optimalt, pekade det på och belyste något som tyvärr är ganska vanligt i framförallt Stockholmsklubbarna - hot mot enskilda och deras familjer när de sportsliga resultaten inte motsvarar "supportrarnas" förväntningar.

Björn Erikssons utredning visar att 42 % av de ledande företrädarna i elitklubbarna blivit hotade. Detta är oacceptabelt! Eriksson lägger i sin utredning fram ett antal förslag för att börja komma till rätta med problematiken.
Det är dock naivt att tro att, även om man köper förslaget rakt upp och ner, att det är en snabb process att utrota denna idrottsliga ohyra. Det kommer att ta sin tid. Det kräver att hela civilsamhällets engagemang.

Det tråkiga är att det kanske ska behövas att stadsministerns lag ska drabbas för att något äntligen ska hända. Synd att Beatrice Ask inte är idrottsintresserad!

Inga kommentarer:

Bookmark and Share