3 maj 2013

Krig och hemmafruar

 

Finansminister Anders Borg varnar för en arbetslöshet på över tio procent. Som vanligt ska krafttag sättas in. Som vanligt kommer det inte att ha mer än marginell effekt.(Skånskan)

Även borgerlig media börjar nu allt mer inse svagheten med den sittande regeringen. Skånska Dagbladet försöker ge en förklaring till varför välfärden är på väg att raseras. Man menar att det behövs krig och hemmafruar för att bygga upp ett välfärdssystem som det en gång var.

När man då noterar att det nog inte är möjligt att gå tillbaka till den tiden, konstaterar man:

Det borde vara dags att släppa drömmen och bygga ett samhällssystem utifrån verkligheten. Det måste göras, men är det möjligt?

Ja, det är klart det är möjligt! Om man utgår från verkligheten är det ju inte så svårt. Låt oss börja med att byta regering. När det är gjort är det bara att börja reparera det Reinfeldtparentesen monterat ner.
Minska den okontrollerade valfriheten inom vård, omsorg och skola. Se till att skapa jobb och utbildning för de som i dag av olika skäl står utanför arbetsmarknaden genom utbildning, satsningar på entreprenörer och företagande. Ta tillbaka skattesänkningar och subventioner som endast gynnar fyllda plånböcker och redan etablerade aktörer. Se till att skattepengar används till medborgarnas bästa.

Och det är bara början.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share