30 april 2010

Alibiidrottspolitiskt arbete

RF har på sin hemsida en blänkare om Idrottsvalet 2010.

En del DF (typ Skåneidrotten, Blekings Idrottsförbund o dyl.) hänger på med länkade sidor, egna bloggar och andra inlägg. Men hur aktiv är egentligen idrottens företrädare i valrörelsen? Var är det störst chans att göra skillnad?

Att tro att man startar ett politiskt arbete samma år som valet äger rum och räkna med resultat är naivt. Som all påverkan måste uthållighet och långsiktighet prägla arbetet. Och på det området är inte idrotten speciellt känt för att lyckas. Jag skulle inte bli det minsta förvånad om alla länkar, klickbara logos, försvinner den 20 september för att ersättas med något nytt projekt.

Går man in och tittar på de olika “valsidor” som finns är inte alltid aktiviteten så hög. Och sen är det ju inte bara på bloggar och hemsidor arbetet ska bedrivas. Vad som är mer intressant hur mycket idrottspolitiskt arbete som bedrivs av idrottens medlemmar runt om i landet och vad centralorganisationerna gör för att stimulera det arbetet.
För det är först när den samlade kraften i idrottens föreningar och förbund tillvaratas som förändringar kan ske. Och om inte det arbetet etableras på lokal nivå blir alla central slagord bara kortsiktiga framgångar. Politik handlar förvisso om lättköpta poänger, typ den den senaste momsskattefrågan, med det viktigaste arbetet är att skapa förståelse för vad den ideella sektorn egentligen betyder. och då borde den interna förståelsen vara större – i alla led.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share