19 oktober 2010

Boxning – något suspekt

Proffsboxning är nog den enda sport där det inte är en belastning att suttit i fängelse! Ibland undrar man om det inte i stället betraktas som en merit i dom kretsarna.

På herrsidan tar det för lång tid att räkna upp alla boxare som suttit inne, men på damsidan behöver vi bara gå till svenskan Mikaela Laurén, simmerskan som langade anabola stereoider. Efter att ha upptäckt boxning i fängelset (!) är nu framme vid sin andra (!) titelmatch. Den första vann hon.
Denna gång är den mot norska världsettan Cecilia Braekhus. Förutsättningarna inom sporten framgår väl väldigt tydligt av Braekhus kommentar när hon fick reda på att hon skulle möta Laurén:

– Det säger sig självt att jag är nöjd med att möta Mikaela istället för ett slaktoffer, säger Braekhus till norska VG.

Det är en märklig sport när man är världstvåa efter att ha varit proffs i drygt 1 år!

Och inte blir det bättre när man läser om Frida Wallberg. Hon har hållit upp i fem år, boxas en match och ska nu gå en “historisk titelfajt” mot WBC-mästtaren Olivia ”Rovdjuret” Gerula, Kanada!
Ja, jag säger då det! Undrar om Frida betraktas som slaktoffer eller värdig motståndare.

Men varken Frida eller Mikaela är något mot en man vars “bäste vän” säger

– Han är en man med stort krigarhjärta och det finns ingen boxare på denna jord som skulle stått upp efter dom slagen han tog emot.

38-årige Shannon Briggs gick 12 ronder mot Vitalij Klitsjko. Han träffades av 302 slag mot huvud och kropp. 171 var fullträffar. Vilket krigarhjärta! Efter matchen har Briggs intensivvårdats för flera frakturer i ansiktet och en avsliten muskel i armen.
Det är riktiga män det! Nä, sluta att rapportera från en sport som går ut på att ge gamla ringvrak legala möjligheter att förstöra sina redan sargade liv.

Möjligtvis ska man ge kriminalvården möjligheten att använda det som rehabilitering.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share