4 oktober 2010

Föredöme

Hollands förbundskapten Bert van Marwijk är en ny favorit för mig! Ingen fotbollsintresserad har väl missat att han petar en av spelarna från VM-silverlaget, Nigel de Jong, på grund av hans vårdslösa sätt att spela fotboll?

I VM-finalen satte han en sula i bröstet på en spanjor.  I helgen tacklade han en motståndare så illa att denne bröt benet på 2 ställen. de Jong har även brutit benet på en amerikansk fotbollsspelare i en annan match.

Jag påstår inte att de Jong avsiktligt brutiti benen på 2 motståndare, men ser man på bilderna som cirkulerar måste man hålla med den holländske förbundskaptenen – det är vårdslöst. Sulan i det spanska bröstet är också svårt att förklara bort!

Signalen van Marwijk sänder ut är sympatisk – gå inte över gränsen! Tänk o domarna kunde gjort det samma under de Jongs karriär. Då hade han kanske varit på på planen mot Sverige.

När man läser vad en av hans lagkamrater säger

– Han behöver inte ändra något i sitt sätt att spela han behöver bara vara mer uppmärksam, säger Mark van Bommel.

är det kanske fler som borde slängas ut från landslaget. Förvisso är fotboll på internationell toppnivå något för veklingar, men vill man utveckla fotbollen, behålla sina stjärnor och åskådare måste man stävja övergreppen. de Jong kan ju går över och spela australian football, där verkar hans spelstil passa bättre.

sds

Inga kommentarer:

Bookmark and Share