3 augusti 2010

Obegåvat - begåvat

Att göra mål och dra av sig tröjan av glädje kan (kanske) vara förståligt. Men att göra det när man vet att man får en varning för det är obegåvat. Att dessutom göra det när man vet att det leder till en avstängning är …. ja, jag vet inte vad jag ska kalla det.
Men det var precis vad Mattias Adelstam, Trelleborgs FF, gjorde i matchen mot Halmstads BK. Att man som spelare kan bete sig så tycker jag tyder på bristande omdöme. Att bli glad är en sak, men ett mål i Allsvenskan har inte de dimensionerna att man kan bortse från konsekvenserna tilltaget kan få för laget i kommande match. Trelleborg behöver alla spelare som kan avgöra matcher. Mattias Adelstam är en sådan.

Så är det då fler som insett Bojan Djordic och Martin Mutumbas storhet som fotbollsspelare! Att dom inte var så stora stjärnor som dom själv trodde i AIK var vi många som insåg. Men att det nu även bekräftats av deras nya klubb, ungerska Videoton, hade man kanske inte trott. Det är ju inte så länge sedan de flyttade ner till Ungern. Men kanske beror det inte på deras fotbollskunskaper att de inte får plats. Det är kanske dags att de inser att attityd och inställning är en del av en fotbollsspelares storhet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Moin,
Kul att du uppdaterat bloggen, för vissa har ju tittat in sa där en 40 ggr under de 3 manaderna i väntan pa att ngt nytt skulle komma upp.

Bookmark and Share