31 augusti 2010

Val av löften

Det är förmodligen inte många som missat vad som händer den 19 september.
I media vräks det ut erbjudanden som den värsta mellandagsrea. Ministrar och oppositionspolitiker som många aldrig hört talas om uttalar sig lokalt, regionalt och nationellt om vad gott som ska hända om dom vinner valet.

Det som är den stora utmaningen för oss alla är att rätt värdera vad som är möjligt att genomföra och vad som bara är drömmar, valfläsk. Faran är att så många inte bryr sig mellan valen. och jag är inte säker på hur många som egentligen bryr inför valen heller.

De politiska maskinerna mobiliserar inte förrän några månader innan valdagen. Under 45 månader genomför dom (om dom har majoritet) så många obekväma (för dom som inte röstat på segrarna) som möjligt, för att sockra och fjäska under 3 månader.
Förlorarna ska utvärdera, hantera interna anklagelser och så småningom  mobilisera sina nyvunna krafter inför nästa kraftmätning.
Alla sidor skiter i den enskilde under den tiden! Kanske säger man annat i TV-intervjuerna, men den riktiga viljan är sällan där.

Vad som är viktigt för alla oss som jobbar i den ideella sektorn, där engagemang är en förutsättning för överlevnad, är att VERKLIGEN verka för att plantera det engagemanget till våra medlemmar. Skapa en medvetenhet och förståelse, att det engagemang som man lägger ner i sina föreningar, också måste användas för att vara delaktig i världen utanför föreningen. För verkligheten påverkar föreningen! För verkligheten påverkar medlemmarna i föreningen, deras vardag och fritid!

Så se till att medlemmarna går och röstar den 19 september. Försök få dom att förstå att det inte bara är att rösta som man alltid har gjort utan att verkligen förstå vad konsekvenserna blir om jag väljer det ena eller andra alternativet! Den förståelsen kanske skapar ett bättre liv för alla oss andra.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share