16 juni 2009

Hälften får inget

Över 20 miljoner sökta men bara 10 miljoner att dela ut.

Drygt 10 miljoner kronor kommer under Idrottslyftets år 3 (1 juli 2009-30 juni 2010) att fördelas till de skånska idrottsföreningarna för satsningar i samverkan med skolan. Men det glädjande är att det ansöks om mer än det dubbla.
Glädjande för att det äntligen blir konkurrens om pengarna. Nu blir det (förhoppningsvis) inte bara städernas bidragsvana ansökare som kommer att få stora belopp att finansiera sin “normala” verksamhet. Nu kommer också landsortens kreatörer också med på bidragståget.

det viktiga är att många får ta del av det stöd som Idrottslyftet är meningen att vara. Att det ska komma hela idrotten till gagn kanske blir lite riktigare nu. Att ansökningarna har blivit så många fler denna gång har förmodligen flera orsaker, men en är att budbärarna blivit bättre på att få föreningarna att förstå budskapet. Fortsätt så!

Fler ansökningar innebär bättre utnyttjade pengar. Konkurrensen blir större vilket ställer större krav på bedömning och uppföljning. För alla som får pengar denna gång är det viktigt att komma ihåg att man kanske inte får några pengar nästa gång (eller kanske lite mindre). Inriktning på självfinansiering kännetecknar alla goda projekt. Så håll tummarna för bättre samverkan med skolorna!

Inga kommentarer:

Bookmark and Share