16 juni 2009

Svenska FF:s nye generalsekreterare

Läste idag att Svenska FF:s generalsekreterare Sune Hellströmer kommer att lämna sin post till årsskiftet. Inom idrottsvärlden är det väl alltid lite intressant när den största idrotten ska byta sin högste tjänsteman.

Tittar man bakåt har fotbollen haft generalsekreterare med olika hellstromerlyskraft. Några stycken har blivit förbundsordförande efter GS-tiden. Nu blir inte Sune Hellströmer det. Däremot kan man undra var hans efterträdare ska rekryteras i från. Blir det inifrån fotbollen? Blir det någon yngre eller någon “välplacerad” person i hög civil position? Kan tänka mig att det spekuleras på en del håll.

Personligen har jag efter att ha hållit till i fotbollens utkant de senaste 10 åren inte ha någon insiderkänsla. De 2 namn som jag utifrån ser är inga högoddsare.

Den förste, och som jag tror får första budet, är Karl-Erik Nilsson. k-e_nilsson Han ger väl förmodligen bara pengarna tillbaka om huvudsponsorn sätter upp honom på Oddset. Karl-Erik leder ju det pågående U 21-slutspelet. EM 1992 var ju startplattformen för Lars-Christer Olssons internationella karriär. Så varför skulle inte U21 EM bli Karl-Eriks? Med sina internationella kontakter från domartiden och sina politiska kontakter från Emmabodatiden finns väl mycket av det som förbundet letar efter.

Det andra namnet är väl ingen högoddsare heller. Mikael Santoft santoft slutade nyligen i RF/SISU. Vet inget om hans fotbollsknytningar, men Lars-Åke Lagrell har under många år jobbat med honom under sin tid i RS (Riksidrottsstyrelsen). Santoft har vad jag förstår goda kontakter in i statsmakten vilket alltid är intressant för den ekonomiska maskinen Svenska FF.

Fotbollen är ju känd för sin kontinuitet men när man nu står inför ett ledningsskifte hade det varit spännande med någon överraskande lösning som kan förnya den operativa styrkan med tanke på vad som (man inte vet) väntar. Det är mycket nya tider som kräver förnyelse i ord, tanke och handling.

Förutom fotbollen är Riksidrottsförbundet ute och rekryterar sin nya chefsperson. Här är det verkligen behov av en stark kraft.

Men som sagt, det spekuleras på sina håll. Och dessa vet säkert mer än jag!

Inga kommentarer:

Bookmark and Share