16 juli 2009

Rydström tycker till som vanligt

Kalmar FF förlorade första matchen borta mot ungerska Drebrecen med 2 – 0. Efter vad jag såg på TV var det inte helt rättvist. Ungrarna var mer kliniska i sina avslut och därför vann man. Kalmar saknade inte chanser men däremot skärpan i avslutningarna. Tyvärr syns den internationella rutinen i just sådana detaljer. Man har inte råd att missa de möjligheter man får i sådana här mantcher.

Nu tror jag dock att möjligheten till en vändning finns i returen. Då måste man emellertid vara betydlifgt mer distinkta i sitt försvarsspel och sätta chanserna. Rasmus Elm kan inte gör allt, övriga måste också leverera när det gäller målskyttet.

“Proffstyckaren” Henrik Rydström citeras bland annat i Aftonbladet - “Det var offside!”. Han syftar på första målet. Det lustiga är att Aftonbladet publicerar en bild där nr 8 i Kalmar (=Henrik Rydström) har kropp och ansikte mot passningsläggaren och ser inte ett dugg vad som händer bakom hans rygg. Rydström åberopar också att Lantz säger att det var offside. Samma bild visar också att Lantz inte ser vad högerback Nouri befinner sig.

Tänk om Rydström hade varit lika duktig på att spela fotboll som han är att snacka på plan. I dag var det kanske inte så farligt (vad jag såg) men i Allsvenskan slipper han oftast undan för lätt hos domarkåren för sitt snack.

Mer om Rydström och Kalmarmatchen läser Du i AB och Sydsvenskan

Inga kommentarer:

Bookmark and Share