7 juli 2009

Malmö Youth Games

Så har då Malmö Youth Games gått i konkurs. I och för sig inte oväntat efter de senaste informationerna i media och andra källor.

Att en bra idé åter har gått i graven är synd. Tanken att etablera en ungdomstävling av “Gothia Cup-karaktär” i Malmö hur funnits i många år men har aldrig lyckats realiseras.
Jag har långt ifrån all information  bakom denna satsning men åter har man underskattat behovet av långsiktighet. Nu kommer jag inte i håg hur länge Gothia Cup höll på innan man (ett tag) blev världens största fotbollscup. Men det dröjde några år.

Jag tror därför att det bästa hade varit att antingen använda en befintlig turnering som bas och sakta bygga upp den till ett större  event eller börja från början i liten skala för att så småning om bli stor. Det går aldrig att gå från “noll till 100” på ingen tid. Oavsett aktivitet.

Jag lider med de personer som lagt ner sin själ och övertygelse i detta projekt och som nu, med all säkerhet, är grymt besvikna och mår dåligt. Låt oss hoppas att alla de som hejade på projektet från början också står samlade intill slutet. Tyvärr är det inte alltid så!

Inga kommentarer:

Bookmark and Share