13 augusti 2009

Skånskt kompetenscentrum

Kreativitet kan beskrivas på olika sätt. Wikipedia skriver bland annat:

Syftet med kreativa tekniker är att få idéer och kreativa idéer. När en idé är ny, nyttig och genomförbar kallas den kreativ. När en kreativ idé har förverkligats och nått en omvärld, vanligtvis genom att den kreativa idén blivit en produkt i form av en vara eller tjänst, och kommit ut på marknaden, kallas den innovation.

Skånsk idrott är på väg att skapa förutsättningar för en ökad kreativ miljö. Man följer den allmänna trenden och har inlett ett konkret arbete för att pröva hur skånsk idrott i ännu större utsträckning kan verka för att kompetens och utveckling säkerställs inom de olika arbetsfält som man verkar inom. Detta syn- och förhållningssätt blir viktigt att inta såväl internt inom Skåneidrotten som externt ut till primärmålgrupperna, idrottsföreningar och SDF.
Skåneidrottens stundande Stadionetablering är naturligtvis ett viktigt led kring resonemanget om ett nationellt kompetens- och utvecklingscentrum, men innebörden kring kompetens och utveckling är olika för olika föreningar och förbund och dessutom varierar innebörden och behoven runt om i Skåne. Inom ramen för sitt uppdrag är det viktigt att få hela den skånska idrotten att känna engagemang och tillhörighet till kompetens och utveckling.

I en inledning har jag och Lars Nordmalm fått en roll inom Skåneidrotten för att hitta formerna för att ett kompetens- och utvecklingscentra etableras. Detta kommer att bli ett spännande arbete där kopplingarna till olika intressenter och tänkare kommer att prövas.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share