22 oktober 2009

Fotboll och socialt engagemang

Svenska Fryshuset är en stiftelse grundad 1984 vars huvudman är KFUM Söder i Stockholm. Fryshusets verksamhet är riktad mot ungdomar huvudsakligen i Stockholm, Göteborg, Malmö samt Uppsala. Bland annat driver Fryshuset en gymnasieskola, två skatehallar, tre baskethallar, danssalar, konsertarena, musikstudios, restaurang och replokaler.

Inom ramen för organisationen pågår ett 40-tal projekt, bland andra Lugna gatan, ett arbete för trygghet inom lokaltrafiken och bland ungdomar i förorter i Stockholm, Göteborg och Malmö, Elektra, ett arbete mot hedersförtryck av unga kvinnor och män, Exit, stöd till unga som vill lämna nazistiska och rasistiska organisationer, och Fotbollsalliansen, som är ett initiativ i syfte att stimulera en positiv supporterkultur inom svensk fotboll.


Swedbank Stadion, Malmö

Den 10 november 2009 kl 10.00 arrangerar Fotbollsalliansen ett seminarium i Malmö, på Swedbank Stadion (Malmö FFs hemmaarena) om Fotboll och socialt engagemang. På programmet står bland annat ett välkomstanförande av Bosse Johansson från Svensk Elitfotboll, ett föredrag om tyska Bundeslig (Från nynazism och huliganism till högst publiksnitt och lönsammast i världen), föredrag av Thijs van Griejken från Stiftelsen Meer dan Voetbal, och ett föredrag av Björn Anders Larsson om fotbollens samhällsnytta.

Deltagande på seminariet är kostnadsfritt. För att anmäla sig och för att få ytterligare information kontaktar man Karl Lunden.

Texten är hämtat från idrottsforum.org.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share