12 november 2009

Idioternas arena

På senare tid har idiotsporten MMA granskats och penetrerats. De flesta är överens om att tävlingsformen inte hör hemma i den svenska idrottsfamiljen.

Frågan är om ishockeyn inte borde hamna utanför familjen också. Senast är det Leksand och AIK som skämt ut sig.

– Grand-Pierre är uppväxt med att slåss. Det är starkt av Carlsson att stå upp för AIK-märket (se inlägget om varumärke, min kommentar) och sin egen målvakt, men ibland måste man välja vilka man slåss mot, säger Viasats expert Tomas Sandström.

– Det är ingen fighter som går in och tar fighten från vår sida. Men det var bra att han stod upp och försökte göra det bästa av det. Vi ville städa runt målet, sedan om det blir slagsmål på det så... Då får man ta det, säger AIK:s tränare Roger Melin

– AIK-aren droppade handskarna först. Varför ska Jean-Luc behålla dem på då? säger Leksands tränare Leif Strömberg i Viasat Hockey.

När 3 företrädare (?) tycker att det är OK med att slåss så är det kanske inte så konstigt att man håller på som man gör.

det är bara att hoppas att Sportspegeln eller Uppdrag granskning tar upp problematiken och hänger ut idioterna som säger sig syssla med idrott!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du är kvinna va?

Unknown sa...

Och Du är en riktig MAN, va?

Patric sa...

Med tanke på att det har varit slagsmål i dom flesta idrotter nån gång genom historien, så föreslår jag att vi kastar ut ALLA idrotter!
Då får ju alla idrottshatare , inga namn nämnda, som dom vill!!!!

Unknown sa...

Hej Patric, tack för Din kommentar.
Jag tycker inte man ska slänga ut idrotter för att det varit slagsmål någon gång. Det som stör mig i hockeyfallet är att slagsmålen sanktioneras av "alla" inblandade, som en nödvändighet. Trots att det inte ingår i regelboken.
Tillämpa spelets regler, behåll handskarna på och lira hockey i stället.
Man måste inte slåss.

Johan sa...

Patric om du nu stör dig på att det förekommer slagsmål i ishockey så sluta kolla på det.. Dans kanske vore nåt? Eller Gymnastik?

Sluta helt enkelt kolla på sporter där det förekommer kroppskontakt.

Ska han inte stå upp när AIK spelaren kastar handskarna först?

Nisse sa...

Jag är ingen anhängare av slagsmål, men självförsvar är ofta nödvändigt i tävlingsformer där segrarnas belöningar är stora. Annars får parasiterande spelstilar ett övertag som kan leda till att de blir ännu mer utbredda. Se t.ex. på Kanadas angrepp på den svenske målvakten i senaste VM-finalen för U20.

Ola sa...

Testosteronet flödar ser jag och därmed sjunker även nivån på en del kommentarer. När en sports behållning är att två personer ryker ihop en gång, på 60 minuters effektiv speltid, är något fel. Hur ska vi kräva av supportrar och fans att dom ska låta bli att slåss när inte ens utövarna själva kan låta bli? Dubbelmoralen hänger högt i luften. Vill dom slåss ska dom syssla med boxning eller dylikt, inte hockey.

Unknown sa...

Tack för kommentarerna.
Fysisk idrott inom ramen för regelverket är för mig helt OK.
Men när det går så långt att det är slagsmålen som nivån för underhållningen blir det fel.
Och just signalerna till redan adrenalinstinna fans blir inte heller bra.

Bookmark and Share