2 december 2009

Idrotten tillhör inte det seriösa samhället

I dagen Sydsvenska kan man läsa ett uttalande av Karin Book, filosofie doktor i kulturgeografi att idrotten inte tillhör det seriösa samhället!

– Det blir lite problematiskt med idrotten för det faller mellan stolarna. Formas stödjer miljöinriktade projekt, men ofta med fokus på natur och samhällsplanering. Idrotten har inte riktigt blivit en accepterad del av det seriösa samhället ännu, säger Karin Book.

Till råga på allt forskar hon också i idrotts- och fritidsvetenskap! Book kvider över att hon inte kunnat få några forskningspengar för att forska i “hållbar idrott”.

Även om ämnet i sig är angeläget och relevant samt att hon relaterar till professor Bo Carlsson på Malmö Högskola, får man hoppas att Book aldrig får några pengar. De organisationer som vägrat henne bidrag har däremot visat på stor kunskap och stigit i min aktning.

1 kommentar:

Ola sa...

Tala om arrogans och dålig förståelse. Sen kan man ju fundera på om det är idrotten som ska bli hållbar. Det är snarare så att det inte är hållbart att låta bli att idrotta.

Bookmark and Share