17 december 2009

Valet 2010

Jag skrev ju ett inlägg om att RF börjat föra fram synpunkter inför valet 2010.

I samband med det hade jag en lite undersökning på bloggen. Röstantalet speglade valdeltagandet i senaste EU-valet, dvs alldeles för få (10 st). Självklart kan man inte dra några som helst slutsatser av resultatet men det är ändå intressant att 8 st kan tänka sig att välja parti efter hur dessa ställer sig i idrottsfrågor.

Det visar ändå att idrotten betyder en hel del politiskt för många. Idrotten måste därför på olika sätt engageras sig på den politiska arenan. Inte i första hand påverka folk att rösta på ett speciellt parti utan att synliggöra de politiska partiernas ställning i våra frågor. Målet måste vara att våra frågor ska vara en del av helheten när individen ska ta ställning inför valurnan.

Så upp på barrikaderna! Ställ frågor till de lokala makthavarna om hur de tänker lösa de frågor som påverka oss. Visa på vikten av ideell föreningsverksamhet. Redovisa att varje satsad krona på förebyggande verksamhet mångfaldigas i “andra ändan”. Vi kan om vi vill!

1 kommentar:

Ola sa...

Det är en viktig fråga och det är en viktig uppmaning som du för fram. Det är dock i viss mån en paradox med idrott och politik för många föreningsaktiva och många föreningar vill inte göra politik av sin verksamhet eftersom man ska vara "opolitisk". Men jag tror det hade gynnat både politiken och föreningslivet om man vågat ta steget och artikulera och tydliggöra sina krav i mer politiska termer från föreningslivets sida. Ställ krav, gör politik av det.

Bookmark and Share