22 december 2009

Malmö FF - test av demokratin

Kommer den tidigare (?) arbetarklubben Malmö FF att genomföra en demokratisk revolution? Många är de klubbars supportrar som pratar om att man vill ha bort de styrande i klubben. Men det är få som lyckas att ens få sin sak prövad vid föreningens årsmöte.

Nu verkar det finns något som heter Framtidsgruppen som agerat alternativ valberedning och verkar ha plockat fram alternativ, åtminstone till den sittande ordföranden Bengt Madsen.

Malmö FF, som under många år hade en tradition av oerhört starka ordförande i Eric Persson och Hans Cavalli-Björkman, har under Madsens ledning haft en annan typ av ordförande. Något som inte gett samma glänsande resultat som hans två föregångare. Ledarstilen parad med olika personbesättningar runt honom har inte gått hem i supporterleden. Förvisso var SM-guldet en fjäder i hatten, men denna framgång har inte lyckats att sportsligt upprepas. Den ekonomiska framgången kan ingen ifrågasätta men det räcker inte för de tålmodiga fansen.

Runt MFF finns det många olika typer av supportrar. Denna variation kanske kan bli en nyckel till en förändring av ledningen i klubben. I många andra klubbar där missnöjet grott har det ofta varit mer segmenterat.

Vem som ska (?) bli motkandidaten till Madsen är svårt att förutse men förmodligen blir det inte någon “okänd”. Ska det bli någon som lyckas måste det vara någon som är tillräckligt känd i supporterkretsar. Något annat tror jag är otänkbart.

Jag är inte mycket för cuper på årsmöten, det sår bara split i organisationen. Det är därför bra att man är öppen med det pågående arbetet. OM det nu lyckas Framtidsgruppen att samla stöd för en motkandidat hoppas jag Bengt Madsen noggrant värderar sina odds i en eventuell votering. Det vore tragiskt om en lång karriär skulle sluta i en förlorad votering!

SDS

(edit 2009-12-22)

2 kommentarer:

Kalle sa...

Men om det finns två kandidater till ordförandeposten kan det väl knappast anses vara en kupp? Förstår inte varför vi MFF generellt är så rädda för omröstningar, finns det två stycken som vill bli ordförande så är det bara att välja mellan dem. Tror att en omröstning bara är bra för enigheten, alla känner att det faktiskt finns en fungerande demokratisk process och den "falang" som inte vinner har i alla fall fått säga sitt.

Unknown sa...

Hej kalle,
tack för Din kommentar.
Helt rätt påpekande. Jag har därför komplementerat inlägget.

Bookmark and Share