11 februari 2010

Sluta på topp

När ska en framgångsrik ledare avsluta sitt uppdrag och gå vidare i karriären?

Tommy Svensson, Lasse Lagerbäck och Bengt Johansson gjorde kanske alla ett mästerskap (eller kval) för mycket. Alla tre kommer att bli ihågkomna för sitt positiva ledarskap i olika mästerskap. Ändå avslutades deras landslagsuppdrag med ifrågasättanden.

I dagarna har Niklas Harris, LUGI:s damhandbollslags tränare sedan 5 år, fått beskedet att hans kontrakt inte kommer att förnyas. Det tidsmässigt överenskomna tränaruppdraget är slut. Styrelsen har gjort bedömningen att en ny tränare ska tillträda inför nästa säsong. Niklas Harris vill enligt media gärna fortsätta för att, som han själv tycker, skörda frukterna av sitt arbete.

Harris inställning är naturligtvis förståelig och tyder på ett engagemang som förmodligen är en del i den framgång laget uppnått under hans ledning. Men utan att veta vad framtiden kommer att bära med sig för LUGI:s damer, tycker jag det är riktigt agerat av styrelsen att ta beslutet att inte förlänga Harris kontrakt. Styrelsen har det övergripande ansvaret för föreningens verksamhet och måste kunna se förbi kortsiktiga personliga kopplingar. Om den nye tränaren, Dragan Briljevic, är rätt person för uppdraget vet inte jag. Förhoppningsvis är styrelsen bättre insatt i det.

Niklas Harris kommer nu att bli ihågkommen som den som förde LUGI:s damer upp i damsenioreliten och inte den som stannade en säsong för länge.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share