12 februari 2010

Uppstarten startad

Med endast 1 månad kvar till den Allsvenska seriepremiären börjar uppladdningen på allvar. Lagen är ute på diverse turneringar och läger för att bygga upp tävlingsformen. På hemmaplan börjar säkerhetsuppladdningen i klubbar och bland supportrar

Djurgården som fotbollsmässigt fick ett positivt avslut genom det lyckade kvalet mot Assyriska men som samtidigt fick ett tufft straff från Fotbollförbundet, ska nu försöka hindra vissa av sina supportrar att ställa till besvär.

”Det är nog nu. Vi måste handla” skriver ordföranden Tommy Jacobson på dif.se. Jacobson och hans styrelsekollegor avser inte att tolerera att några få ställer till det för den stora massan. det talas om nykterhetskontroll, kameraövervakning, ID-kontroller o dyl. Tyvärr har olika sådana här “paket” misslyckats tidigare. Sannolikheten att det ska lyckas denna gång är kanske inte större. Samtidigt kan föreningarna inte låta bli att försöka. Att lämna över initiativet till de få blir än mer ödesdigert. Svensk fotboll står inför en av sina viktigaste säsonger på länge. Efter ett missat VM, en fjolårssäsong med flera incidenter och en publiknivå som ingen är nöjd med, måste fotbollen i år visa att man kan börja vända trenden. Även om jag vet att många föreningsledare tycker att man försöker prata med bråkstakarna så är jag inte säker på att det görs i en konstruktiv anda. “Felet” är säkerligen allas ansvar. Vi vet ju från andras sammanhang att det inte är ens fel när två träter. Förhoppningen är att Jacobsons Djurgården hittar fram till samtliga sina supportrar så att man kan visa vägen för de andra som har liknande förhållanden. Även om man som skåning gärna ser att fotbollens huvudstad finns här nere så kan man i detta sammanhang inte komma i från att dessa problem har sitt huvudsakliga säte i Stockholm. Skulle Stockholmsklubbarna kunna visa övriga fotbollssverige att det går att älska sitt lag, respektera motståndarna och deras supportrar så vill jag nominera dessa till SvD Bragdguld!

 

Inga kommentarer:

Bookmark and Share