28 september 2010

Tystnar rösterna?

Valet den 19 september är över, eller ….? Ska man tro vissa media kan ett nyval komma någonstans i landet. Men det hindrar inte att många svenskar har gjort sitt val. Ett val som på många håll helt dominerats av att Sverigedemokraterna kommit in i många nya finrum. Många är inte glada för det. Detta inlägg ska inte handla om denna sorgliga historia utan om vad som nu händer med den ideella rörelsens frågor. Kommer de att leva vidare? Eller är det engagemang som många ändå visade upp inför valet bortblåst?

Ja, jag hoppas ju att idrottens frågor och krav kommer att leva vidare tills nästa gång, men jag är inte optimistisk.

Den ideella rörelsen har en historisk tendens att engagera sig för stunden. Tills nästa tanke/idé dyker upp. Uthållighet är inte dess styrka.

Skånes Idrottsförbund har redan tagit bort sin “Val 2010”-sida. RF har ännu sin kvar. Idrottens politiska påverkansagenda får inte falna. RF, som man för en gångs skull märkte, verkade ha en tanke med sina olika tankar och utspel. RF måste utveckla detta arbete betydligt och bli en förebild och inspirationskälla för disktrikt och föreningar. Den energi som man lägger på konflikten med SOK måste också läggas på det politiska planet. Inte för att man ska ta ideologisk ställning, utan för att det är bara på det politiska planet som verkliga förbättringar kan ske för idrotten. De ideella sakfrågorna är viktiga för samhället. Jag har ännu inte mött någon som sagt emot mig, utan alla har understrukit rörelsens bärande kraft.

Låt oss bli överens om att inte glömma bort det engagemang som fanns inför det här valet. 4 år går fort. Om vi hjälps åt glömmer vi inte!

Inga kommentarer:

Bookmark and Share