20 april 2009

Äntligen Anja!

är det bekräftat (beroende på vilket media man tar del av) – Anja Pärson lägger av! Tyvärr väntar hon ytterligare en säsong innan hon drar sig tillbaka.

Jag hon borde gjort sig själv den tjänste redan nu. Med risk att jag har fel och att Anja vinner ettt antal nya OS-medaljer så tror jag hennes bästa tid har varit. Den gångna säsongen var ur hennes perspektiv ett misslyckande.

Låt oss inte hoppas att hon sällar sig till de som hållit på ett år för länge. Vi skulle ju kunna räkna upp en del sådan idrottare ….

4 kommentarer:

Unknown sa...

Olle har inte du hållit på för länge?

Unknown sa...

Hej Thomas,

tja, det är möjligt. Det bara visar hur svårt det är att lägga av.

mvh/Olle

Andreas sa...

Jo, hon är en föredetting, håller med, ynka fjärde plats i totala världscupen förra året ( eller blev hon till och med trea till slut?)

Borde vi inte lägga ner Hockeylandslaget och fotbollslandslaget också? De kommer aldig vinna en turnering igen, så lika bra att sluta med en gång.

Unknown sa...

Hej Andreas, tack för Din kommentar.
utgångspunkten för mig handlar om den nivå som Anja haft under många år. Hade någon annan svensk/a haft Anjas resultat i fjor hade man fått bedömma dom efter den personens förutsättningar.
Anja har skämt bort alla med sina framgångar.
De förväntningar folk och media har på henne är inte idag realistiska vilket hela tiden sätter ytterligare press på henne att "vinna varje gång". Detta har också skapat besvikelse hos henne själv vilket på olika sätt kommit till uttryck ju längre säsongen led. Anja tyckte inte det var kul!
Det är alltid svårt att veta när man ska lägga av, när toppen är passerad.
Det är alltid tråkigt när duktiga idrottsmän (och andra) blir ihågkona som föredettingar. Anja förtjänar inte att bli betraktad som sådan.

När det gäller fotboll och ishockey handlar det mer om att ta ut "rätt" spelare till matcherna inte att laget ska läggas ner. Hur detta borde se ut skulle man också kunna diskutera!

Bookmark and Share