4 maj 2009

Handbollsfinal med förhinder

Skåne har en hel drös med lag i Elitserien. Handboll är tradition i Lund och Ystad. Vid enstaka tillfällen poppar det upp ett bra år men inte tillräckligt för att ständigt kunna konkurrerar om SM-guldet. Övriga skånska orter gästspelar då och då i högsta serien.

Nu är det dags igen för SM-final, enligt “experterna” det mest oväntade finalparet någonsin. GUIF har en lång historia i svensk handboll. Vi kommer väl alla ihåg Bobban Andersson. Men laget har inte riktigt blivit bland de största i svensk handboll. Vem blir det i från Eskilstuna?

Allingsås, där inte ens tränaren vill bo, är i stort nya på den här nivån.

Sist jag pratade med någon på handbollsförbundet sa man att det är pengarna som avgör var SM-guldet hamnar. Kanske som i de flesta andra sporter förstås, men med 10 miljoner skulle vilken klubb som heslt kunna vinna SM, sa min samtalspartner.

Varför får man ihop 10 miljoner i Eskilstuna och Allingsås men inte i Skåne?
Och är det verkligen bara pengar som avgör? Hur är det med väl fungerande föreningar med god ekonomi, organisation och engagerade ledare? Funkar inte det? Fast man behöver nog pengar där med!
Skånes Handbollsförbund försöker i varje fall att på sin kant att utveckla sina föreningar. Men räcker förbundets vilja? Hur är det med föreningarnas? Är de bereddea på det jobb det innebär? För att få tag på 10 miljoner idag är nog inte så lätt.

2 kommentarer:

Ingsu sa...

Vart siffran 10 miljoner kommer ifrån kan man ju fråga sig. Alingsås har en omsättning på 7-8 miljoner, och i den summan täcks 35 ungdomslag och ytterligare tre seniorlag in.

Unknown sa...

Hej,
tack för Din kommentar.
Gillar att det inte behövs några 10 miljoner. Visar ju att det finns andra värden som kan balansera mycket pengar.
Förmodligen det man inte insett i Skåne!

Bookmark and Share