12 maj 2009

Omväg –> Genväg?

Den så kallade medlingsgruppen, som haft i uppgift att se över samverkansformerna mellan Riksidrottsförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté, har nu enats om ett gemensamt förslag som har skickats till de tre organisationernas styrelser.

- Vi har tagit emot medlargruppens enhälliga förslag och kommer att behandla det på Riksidrottsstyrelsens sammanträde nu på torsdag 14 maj, säger Karin Mattsson Weijber, Riksidrottsförbundets ordförande. (Hämtat från RF:s hemsida)

Så har vägen öppnats så att 135 miljoner kronor kan börja göra nytta där de hör hemma – hos idrotten. Pengar kan få de flesta att hitta en gemensam lösning så att olika ståndpunkter kan packas in tills vidare.

Under den gamla goda tiden, det vill säga när jag jobbade på Skånes Fotbollförbund, hände det ibland att vissa delar av den förtroendevalda delen kom ner i en svacka. Drivet avtog och styrelsen var inte på hugget. Då uppstod trycket från vissa ledamöter att skapa ett forum som kunde driva på verksamheten, att ta till vara den kreativitet som fanns på sina håll.
Då bildades först något vi kallade Lobbykommittén. Här diskuterades, prövades och skapades fortsatt kraft till skånsk fotbolls utveckling. Efter något år hade denna energikälla influerat styrelsen till att vakna igen. Vissa ledamöter hade försvunnit, andra tillkommit. Styrelsen tog sitt ansvar igen. Lobbykommittén avvecklades.
Några år senare bildade vi en Utvecklingskommitté av samma skäl som när Lobbykommittén sattes in. Och med samma resultat! Energi –> kreativitet -> personer ut –> personer in –> avveckling av kommittén.

Ovanstående medlingsgrupps förslag (förslaget kan ses här) andas exakt samma strategi! Låt oss bara hoppas att det inte tar för lång tid!

Inga kommentarer:

Bookmark and Share