19 maj 2009

Informationsflödet

Förra året lagrades hela 487 miljarder gigabyte digital information världen över. Det motsvarar 30 miljarder fullmatade Ipod Touch, visar en undersökning från analysföretaget IDC.

Lagringen av bilder, filmer, bloggar, register och mejl har ökat med 73 procent sedan 2007, visar en undersökning från analysföretaget IDC.
Den enorma datalagringsökningen beror på explosionen av sociala nätverkssajter, mobilkameror och regeringsövervakning. Om de 487 miljarderna gigabyte skulle tryckas i böcker och läggas på hög skulle den högen räcka från jorden till planeten Pluto tio gånger om.

Hur påverkar det den ideella sektorn? Hur ska vi kunna kräva att den ideelle ledaren ska hinna ta del av alla den information som SF/SDF/DF vill delge idrottsledarna?

Precis som i alla annan kommunikation gäller det att se till att rätt och viktig information kommuniceras. I stället för att skicka runt “alla” information via sändlistor till allt och alla är det viktigt att gruppera mottagarna i förhållandet till informationens art. Digitala anslagstavlor eller portaler där information samlas och där intresserade på ett enkelt sätt kan hitta “sin” information är att föredra.
Information typ “Om Du skickar detta till 10 nya så får Du ett bättre liv” måste hållas borta från vårt idrottsliga informationsflöde.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share