8 februari 2009

Nästa tränare

– Jag känner ju honom sedan gammalt, det är ordning och reda. Han kan spelet och är en modern ledare, som dessutom har glimten i ögat, säger Peo Larsson.

Den Peo Larsson pratar om är Redhawks tränare Göran Karlström. Med 6 matcher kvar av serien att spela borde planeringen för nästa säsong vara på gång. Peo Larsson har ju inget med ekonomin att göra så hans fokus borde bara ligga på det sportsliga. Om man har en tränare som lyckats vinna 3 matcher i rad med ett stort antal juniorer, är modern och har glimten i ögat, så borde det inte vara svårt att ta beslut att han skall få vara klart.

En tränare med glimten i ögat vet jag inte om Redhawks haft på många år. En sådan egenskap tyder på att man dels har distans till jobbet, dels kan skapa en god stämmning i laget. Efter stjärnornas avresa har nog det varit en av de viktigaste faktorerna för lagets framgång. Unga spelare måste trivas och ha kul.

Det är bara att hoppas att redhawks dels vågar fortsätta med karlström, dels vågar fortsätta med de unga spelarna. Vågar man satsa långsiktigt kan man snart spela 15 nya säsonger i Elitserien.

 

<Sydsvenskan>

Inga kommentarer:

Bookmark and Share