26 februari 2009

Under isen

“Södertälje har sonderat tränarmarknaden och i måndags beslöt man att ringa före detta Södertälje-tränaren Leif Strömberg.”

Detta kan man läsa på nätet idag. Uttalat av Södertälje SK:s elitansvarige Jonas Heed i samband att man sparkar Jim Brithén.

Varför är det återigen en ishockeyförening som utmärker sig på detta märkliga sätt? Först var det märkligt att man sparkade Leif Strömberg sen att nu ta tillbaka honom. Det andra var rekryteringen av Brithén. Mannen är ju ingen okänd aktör på denna scen. Han har ju varit med en del i tränarcirkusen. Tog SSK reda på vad man “köpte”? Eller bestämda man sig först för att sparka Strömberg för att sedan ta vad man fick tag på?

Övertron på tränarens roll visar sig igen. Malmö Redhawks visar just nu att det kanske var spelarna som var problemet. Det kanske är så även i SSK.

Men det allvarligaste problemet i SSK ligger förmodligen på ett annat plan. Ledningen i klubben verkar inte vara kompettent att leda och utveckla sin förening. Man är förmodligen duktiga på att skapa resuser är slösa med, men hur är det med den övriga kompetensen? Det är ingen tillfällighet att en förening gör dåliga värvningar, anställer fel tränare eller sportchefer. det visar att man inte är kapabel att ta sitt ansvar!

Inga kommentarer:

Bookmark and Share