11 november 2008

Elit, bredd eller korp

IFK Klagshamn har synpunkter på serieindelningen för division 2 .2009. Man beskriver den som en mardröm. Man undra om de äldre spelarna (undrar vilken ålder de tänker på) kan tänka sig att "offra" en hel lördag för en bortamatch.
När man läser om detta blir jag beklämd. Jag vet att det inte handlar om stora ekonomiska ersättningar i Klagshamn. Men varför spelar dessa äldre i Klagshamn om 4 bortamatcher på ett helt år (Karlskrona, Nybro, Linsdal och Ljungby) skapar en mardröm. Varför blev man så glad när man gick upp i division 2 2007? Är inte drivkraften att få spela på så hög nivå som möjligt i Klagshamn?

Om föreningens mål är att "bara" spel innanför kommunens gränser måste man deklarera detta för allt och alla. Vill föreningen se hur långt man kan komma utifrån sin föreningsmodell bör man tala om detta. För då behöver inte vissa spelare drömma mardrömmar för att seriesammansättningen innehåll lag "för långt borta".

Jag förmodar att det inte bara är spelarna som sover dåligt. Styrelsen verkar ha sina problem att tänka på. Att, om än under kontroll, ha ett klubbhus man inte kan amortera sina lån på, bidrar säkert till den dålig nattsömnen.

Jag hoppas man får koll på allt ihopa. IFK KLagshamn förtjänar utvilde spelare!

Inga kommentarer:

Bookmark and Share