28 november 2008

Bättre nu?

I Aftonbladet (var annars?) läser vi om f d agenten Lars T Petersons "avslöjanden" om hur han varit delaktig i att lura spelare, klubbar och myndigheter på pengar vid olika spelarövergångar. Naturligtvis pekar han ut spelare som Jonas Thern, Stefan Schwartz och Tomas Brolin. Spelarnamn som på olika sätt är gudar i fotbollsälskarnas sinne och som i Petersons bok tjänars som reklampelare för hans syften.
Stefan Alfeldts krönika ger uttryck för precis mina tankar i sammanhanget. Men det jag vill tillägga är att jag tror inte för ett ögonblick att det är annorlunda i dag! Det vore naivt att tro att den suspekta delen av agentvärlden tillsammans med klubbfunktionärer av olika slag skulle ha bli oskyldiga som Snövit. Där det finns stora pengar finns det alltid personer som vill tjäna lite extra pengar.
Under de senaste åren kan vi ju bara nämna IFK Göteborg och Juventus (som de som fått mest mediautrymme i Sverige) för att förstå att det fortfarande förekommer. Även om dessa två klubbar kanske inte gör det idag.
Hur många tror att "handeln" med spelare från Afrika är fläckfri? Även om en hel del spelare lyckas väl dit de kommer, så är antalet "misslyckanden" betydligt fler. Om dålig spelare kan flytta runt i Europas fotbollsmedelklass och därunder på grund av sin fotbollskompetens, så beror det definitivt inte enbart på välgörenhet. Här finns pengar i omlopp!

Så Lars T Petersons "avslöjanden" har bara ett egoistiskt syfte - att åter komma i rampljuset. Om än för en kort stund.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share