23 januari 2009

Lagbygge

Är ishockey en simpel sport? Simpel i bemärkelsen enkel och att det inte är så svårt att utföra. Är det taktiskt komplicerat eller är det bara att “gå ut och köra”.

Som normalintresserad hockeysvensk undrar man lite. Varje dag (nästan) läser eller hör man om ny förstärkningar till hockeylagen. Leksand ska värva en finsk back inför kvalserien, Malmö Redhawks ska ta över en petad Södertäljespelare eller några tjecker från Danmark och Linköping köper en målvakt för resten av säsongen. Bara för att nämna några av de senaste dagarnas artiklar.

Jag trodde att ishockey var ett lagspel och för mig innebär det att om ett lag ska bli framgångsrikt måste man träna tillsammans, lära känna varandra, få kemin att fungera. Lagbyggen grundar sig på att alla har en gemnsam spelidé som måste tränas in och växa fram.

Sportchefer som lånar spelare till höger och vänster och blir förvånade när resultaten inte förbättras (Redhawks) borde kanske inte ha den rollen. Jag kan förstå att man blir desperat om resultaten inte blir det förväntade, men någon måtta måste vara.

Resultat grundläggs över tid, så också i ishockey!

Inga kommentarer:

Bookmark and Share