19 februari 2009

Grahn eller fur

I varje spelargeneration finns det spelare med stor talang som inte når de sportsliga nivåer de har potential till.

Tobias Grahn är en sådan. I de flesta klubbar han har varit i har det ganska snart skurit sig med tränare, medspelare eller omgivningen. Hans ego är till och med större än hans talang. I sina bästa stunder är han en riktigt duktig fotbollsspelare.

Nu läser vi om hans senaste bravader. I en träningsmatchen blev svensken utvisad mot Viborg. Grahn, som byttes in i halvtid, hamnade i bråk med Ralf Pedersen. Grahn skulle ge igen för en spark i ryggen och måttade ett slag mot Pedersen som faller som en fura. Grahn fick då rött kort omgående. Hade det bara varit en gång detta hade hänt hade det förmodligen passerat obemärkt. Men eftersom det är Grahn blir man inte förvånad över det inträffade. I hans fall är det mer regel än undantag när sådant händer.

Någonstans i hans fotbollsfostran gick det snett. Låt oss hålla ögonen öppna tidigt i våra föreningar. Låt inte talang ursäkta dåligt beteende. Använd tvärtom den aktives talangen som argument för att uppträda på ett gott sätt. Annars kan det bli en “Grahn” av vederbörande.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share