17 februari 2009

Låt hjärtat vara med

– Vi vet att vi har det struligt så nu spelar vi med hjärtat i stället, sade 18-årige femmålsskytten Linus Arnesson till SVT.

Så har även Redbergslid visat att det inte är pengarna i sig som avgör om man ska vinna eller inte inom idrotten. Efter segern mot Sävehof uttalar sig Linus enligt ovan.

Varför ska det vara så svårt att spela med hjärtat även om man får lön enligt avtal? Eller är det så att ledare och tränare glömmer bort att man måste motivera sina adepter? Först när det går upp för de ansvariga att de har problem så inser de att de också måste göra sitt jobb.

Det finns ju en hel del välbetalda idrottare som presterar vecka efter vecka. De flesta av de mest framgångsrika har erkänt duktiga ledare som hjälper och stöttar dem till stordåd. Som de har betalt för.

Och vi inser är det inte bara på världsscenen detta gäller. Hur många ledare på gräsrotsnivå gör inte precis samma sak med/för sina utövare? Utan en krona i ersättning!

Någon äldre snubbe sjöng – Låt hjärtat vara med – den låten kanske ska spelas i alla omklädnadsrum framöver?!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det som är så skönt är att det inte är pengarna som är avgörande för hur bra någonting blir utan att det är viljan, engagemanget och målet. Det borde betänkas på andra arenor än idrottens med. Höga lönar och hög avkastning är ingenting emot äkta och engagerade insatser.

Unknown sa...

Hej Ola, tack för Din kommentar.
Nä det är riktigt. Ibland är det inte bara i det privat som hjärtat saknas.
Våra folkvalda glömmer också ibland. Där har vi som väljare en uppgift att "bestraffa" det vart 4:e år.

Bookmark and Share