1 februari 2009

Förvånande?

Så har det visat sig som jag (och många fler) påpekat tidigare – framgångar bygger på hunger, engagemang och hjärta till stora delar.

Det är därför inte förvånande att Redhawks nu har vunnit två matcher med de “nya” spelarna. Spelare som många av dom spelat i J20-laget med drömmar om A-laget. Det visar sig att skillnaden mellan unga, talangfulla och hungriga spelare och erfarenhet och pengahunger spelmässigt inte är så stor. Tyvärr måste det till “katastrofer” för att tränare och sportchefer ska våga satsa på dessa unga spelare.

Självklart ska vi inte förvänta oss att Redhawks vinner resterande matcher, men jag skulle inte bli förvånad om det räcker till kvalserien eller play off.

Den erfarenhet som Redhawks nu gör (att de unga spelarna räcker långt) är inget som är isolerat till ishockeyn. Samma sak gäller bland annat fotboll och handboll. Hur nedskrivna var inte handbollslandslaget innan VM i Kroatien? Fotbollslandsdlagets USA-turner har fått experterna (journalisterna, obs ironi) att jubla över rasmus Elm och hans unga kompisar. De unga är bra! Att sedan ungdomarna måste ha stöttning av erfarenhet och rutin är för mig självklart.

Våga satsa på talang och hjärta!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Aktion rädda MIF

Är det inte dags för en aktion för att rädda MIF? Fint om media hade kunnat uppmana folk och företag att sätta in pengar på ett konto, som visas i tidning och på nätet. Jag hade lätt kunnat lägga 1 000kr själv för att rädda hockeyn i Malmö. Uppmana alla ni känner att gå på match på torsdag!!

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Hej, tack för Din synpunkt.
Jag håller med Dig att Redhawks behöver räddas! Jag är emellertid inte säker på att en insamling är det rätta just nu.
För är det inte så det alltid varit? Pengar är inte lösningen, däremot stödet från supportrarna. Så det är klart se till att komma till Malmö Arena och stötta laget. det räcker långt!
Resten tar man inför nästa säsong!

Bookmark and Share