6 mars 2009

Brist på kandidater

Hur ser föreningar och förbund egentligen på sina valberedningar? Hur många av dessa inser att valberedningen är ett av viktigaste instrumenten för att påverka hur organisationen ska utvecklas? hur många valberedningar prioriterar inte staus quo i stället för att ta fighten och kritiskt utvärdera de som suttit “för länge”? Och för att förekomma klassiska argument – det handlar inte om ålder!

Jag hittade följande på Svenska Bangolfförbundets hemsida:

2009-03-06
Valberedningen informerar
Uppdatering: Valberedningens ordförande efterlyser flera förslag till nya styrelseledamöter

Endast ett fåtal förslag har inkommit  varför vi nu åter publicerar valberedningens information från februari månad

Vem har inte gjort sitt jobb när något såndant måste publiceras? Valberedningen eller medlemmarna? För det hör till saken att Bangolfförbundet stadgar säger:

Efter utgången av denna tid, dock senast den 28 februari, skall genom valberedningens försorg beredningens förslag, jämte uppgift på samtliga föreslagna personer, överlämnas till distriktsorganen och föreningarna.

Årsmötet äger rum den 14-15 mars 2009! 8 dagar för förbundsmötet har valberedningen för få kandidater! Hur kul är det?

Denna gång råkar jag peka ut bangolfarna, men det finns mängder av liknande exempel. Jag kommer att belysa detta framöver.

Fler måste inse valberedningens betydelse! Många är de styrelser som efterlyser mer engagemang av sina medlemmar. Man klagar men vad gör man åt det?

Styrelserna får det gensvar man förtjänar!

Medlemmarna får den styrelse man förtjänar!

Föreningens medlemmar, där styrelsen ingår, måste inse att alla i organisationen måste ta ansvar för att delaktighet och engagemang skapas. Inte bara den ene eller den andre. Om man gör detta och det fortfarande finns för få kandidater för valberedningen att ta ställning till – har man problem!

Låt oss återkomma med mer om valberedningen (generellt) vid ett senare tillfälle.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share