18 mars 2009

Demokratins fördelar

Bo Johansson, Elfsborg, och Bo Lundquist, Djurgården, har fram tills nu (?) konkurrerat om ordförandeposten i SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll). Nu meddelar Lundquist att han inte längre kandiderar eftersom de flesta medlemsföreningarna stöder Johansson.
Om Lundquist står fast vid detta är det klokt. För det är precis så här demokratin fungerar – flest röster vinner.

Att sen Sten-Inge Fridén, Helsingborg, väljer att hoppa av är också klokt. Delar man inte den föreslagna styrelsens visioner (eller personer) har man rätten att inte kandidera eller vara med. Föreningslivet bygger på frivillighet.
Ett ev Fridéns skäl är att det i dessa tider skulle vara oklokt att välja så många nya till styrelsen. Om detta är vad medlemmarna vill innebär att de också tar det ansvar som man som medlem förväntas göra.

Det som naturligtvis också blir intressant att följa i helgen är om Lundquist väljer att hoppa av Svenska FF:s styrelse. Enligt demokratins regler är han vald ett år till och det finns av det skälet ingen som kan anklaga honom för att klamra sig fast. Lundquist blir inte den förste att sitta i styrelsen utan “förankring”.

Inga kommentarer:

Bookmark and Share