11 mars 2009

Landskampsbiljett

De flesta har väl läst i media om att Svenska FF anmält ett antal företag som säljer biljetter till A-landslagets landskamper (finns det några likheter med Pirate Bay-diskussionerna är en fundering som dyker upp!).

Med tanke på att det är viktigt att sprida detta lägger jag ut delar av den information som finns på Svenska FF:s hemsida.

SvFF anmäler försäljare till Konsumentverket

Nu får det vara nog: Svenska Fotbollförbundet har ledsnat på den vilseledande marknadsföring och den felaktiga biljetthanteringen som vissa "biljettföretag" satt i system för att komma åt biljetter till attraktiva fotbollslandskamper.
-Vi anmäler nu ett antal företag till Konsumentverket för att de vilseleder allmänheten i sin marknadsföring. De har "rundat" vårt  biljettsystem och på ett felaktigt sätt skaffat sig biljetter som de inte har rätt till och erbjuder till försäljning till högre priser. Detta måste upphöra omedelbart, för vi funderar på att makulera dessa biljetter och då riskerar  allmänheten att drabbas säger SvFF:s generalsekreterare Sune Hellströmer.

De företag som anmäls till Konsumentverket är:
BiljettShop, Ticket2.com, Biljett 24.se, EventHouse.se, Slutsålt.se, 1biljett.se samt Biljett.nu.
Dessa bolag har via internetförsäljning dels annonserat och erbjudit försäljning av biljetter till konsument, trots att biljetterna ej släppts till försäljning av SvFF, dels erbjudit biljetter till konsument som erhållits genom avtalsstridiga köp.

Resten av kan Du läsa här.

Du kan också läsa anmälan till Konsumentverket.

Sprid gärna informationen till alla fotbollsintresserade. Det är ju taskigt att köpa en biljett som mansedan inte kan använda!

Inga kommentarer:

Bookmark and Share