27 mars 2009

Engagemang 7 – Stöttning

Vad är engagemang? Är det samma sak för alla? Jag bad några olika personer att ange några nyckelord som beskrev vad de lade in i sitt engagemang. I några inlägg kommer jag att försöka beskriva engagemangsbegreppet.

Stöttning

Talesättet  "Ensam är stark" ställer väldigt stora krav på individen när det gäller engagemang.
Skall du ensam orka med att hålla liv i Din passion under en längre tid skall det mycket till. Det är ytterst sällan någon klara av att förverkliga sina drömmar utan stöttning från andra. Beroende på vart Ditt engagemang vill ta Dig kan du välja olika sätt att få den nödvändiga stöttningen.

Ibland kan det vara tillräckligt med en eller några få personer som Du har förtroende för eller som delar Ditt engagemang.
Ibland kan Du tillhöra ett världsomspännande nätverk.

Liksom vid andra tillfällen är det viktigt att Du hittar rätt stöd när det gäller Ditt engagemang.
Eftersom fakta och känslor spelar en avgörande roll kan olika felval leda Dig bort från den riktning som Du vill vandra. Förtroende och tillit är några av de viktigaste grundstenarna.
Du ska alltid vara observant på hur förändringar kan förändra förutsättningarna för Dina val. Det innebär att Du ständigt ska fundera över om hur och vad dessa förändringar kan har för inverkan på vägval och val av stöttning.

Personer och grupper utvecklas olika. Dynamiken kan göra att ett tidigare riktigt ställningstagande kan bli inaktuellt och nya bedömningar måste göras.

Ansvaret för Dina val är just Dina.

----------------------------------------

Fundera gärna vad engagemang betyder för Dig! Vill Du dela med Dig? Hör i så fall av Dig – skicka mail eller kommenterar. Dela med Dig – engagemang föder engagemang!

Tidigare inlägg om engagemang: Engagemang, Uthållighet, Ärlighet, Attityd, Kunskapsinhämtning, Föredömen, Att tänja gränser

Inga kommentarer:

Bookmark and Share